‘The Great Gatsby’ maakt jaren twintig weer populair

1'The Great Gatsby' maakt jaren twintig weer populair

De langverwachte film The Great Gatsby, met Leonardo DiCaprio en Carey Mulligan in de hoofdrollen, maakt de uitgesproken kledingstijl uit de jaren twintig weer gewild.

De grote modehuizen hebben het succes van de film goed voorspeld. Velen van hen toonden vorig jaar september al creaties die zijn geïnspireerd op de jaren twintig. In de collecties van onder andere Gucci, Roberto Cavalli en Marc Jacobs zijn de invloeden uit  dit modieuze tijdperk duidelijk zichtbaar.

Roaring twenties

De jaren twintig staan bekend om de intrede van de extreem vrouwelijke look. Het ‘dubbele decolleté’ werd geïntroduceerd, oftewel een jurk met een diepe uitsnede aan de voorkant en aan de achterkant. De ontwerpen van de jurken waren veelal simpel, maar werden extravagant door de toegevoegde detailleringen zoals franjes, veren en pailletten.

Naast de typische ‘Gatsby-look’ werd een meer mannelijke trend geïntroduceerd. Deze androgyne look bestond uit een maatpak in combinatie met minimale make-up. De haren werden opgestoken of verstopt onder een wollen pet. Roberto Cavalli toonde een modern interpretatie hiervan tijdens zijn collectiepresentatie voor zomer 2013.

Wetlook

Behalve de kleding waren de kapsels ook belangrijk. Eén van de typerende kapsels uit die periode was de wetlook met slag: één grote krul voor het gezicht. Een speld met een grote veer of sierstenen werd in die tijd ook veel gedragen.

De vrouwen hingen zichzelf vol met parelsnoeren, sieraden met veren en schoeisels vol pailletten en Swarovski-kristallen. Een typische schoen uit de jaren twintig was de pump met het T-vormige riempje. Deze schoen zagen we meerdere keren de revue passeren tijdens de internationale modeweken.

More from Maria Di Benedetti

Ashley Graham Is Bringing Her Sexy Plus-Size Lingerie to NYFW—and We’ve Got a Preview!

The spring 2016 collections are set to be the time when quite...
Read More

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.